Airbnbíčko v Barcelone

O tom ako bolo na mojom barcelonskom airbnbíčku som už písala, ale to ako to tam vyzeralo, to úplne podčiarklo celý môj zážitok. Moje prvé airbnb u niekoho doma, poväčšine som cestovala s niekým po ruke a tak sme si prenajímali byty, no tentoraz sama z Lisabonu. Prenajímať celý byt sa mi vonkoncom neoplatilo, kedže už len samozné izby boli v Barcelone dosť drahé a tak som si vyhliadla pár izieb a náhoda padla práve na túto. To, že som si v tejto lotérii vylosovala práve takýchto kreatívnych a milých ľudí s toľkými spoločnými záujimami, bol veľmi príjemný bonus. Určite ak niekde cestuješ sám a chceš ísť na airbnb, izba u domácich je tým najlepším možným riešením, no samozrejme, treba si dobre vybrať.


Každé ráno ma na stole čakali miniraňajočky, ovocie a drobnosti, čo padne veľmi vhod hneď po ráne.

Dizajnérske knihy, kvalitná literatúra a dobrá hudba a hneď vieš, že si na správnom mieste. Teda aspoň ja som vedela, lebo „ukáž mi čo čítaš a ja ti poviem kto si a ja ti poviem či si rozumieme“

Ak bolo pekné počasie, raňajku som si mohla dať aj na teraske a kukať sa priamo do stredu obytnej časti jedného z povestných barcelonských štvorcov na El Raval. Spomínala som už, že som bývala na El Raval? Za mňa zas najlepší výber, kopec vintage obchodíkov, vinyl shopov, mladých ľudí, MACBA a veľa umenia, obrázky na stenách, lokálne dizajnérske shopy, bary a kadečo. Ak nemáš ideu v ktorej štvrti si hľadať ubytko a si taký umelecky chtivý človek ako ja, El Raval je odpoveď, navyše je to relatívne v centre, všade blízko.

Moji hostitelia mali asi tak milión záujmov a koníčkov, Gemma hovorila, že stále sa venujú niečomu inému a že minulý rok s frajerom vyrábali topánky, seriózne, že si spravili kurz a založili značku a topánočky vyzerali dosť precízne urobené, ale že teraz ich to už neba a že sa venujú hudbe a videám a antropológii. A ja som len ahkala a híkala v mysli, že ľudia s podobnými mysľami ako ja behajú po svete a občas mám to šťastie ich vidieť, spoznať a pokecať si.

Ak si s airbnb ešte nebýval a chcel by si to testnúť s finančnými výhodami, ak sa registruješ cezomňa dostaneš 25 euríčok na prvý výlet.

Tuto je link na izbu u Gemmy a Césara.

Iné zážitky
Airbnbíčko v Bratislave
Airbnbíčko v Miláne

6 thoughts on “Airbnbíčko v Barcelone

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *